پی آر پی و مزوتراپی دو روش درمان موثر و کاربردی در ترمیم و جوان سازی سلول ها هستند که با تزریق انجام می شوند. هر یک از این دو روش در موارد خاصی کاربرد دارد که تشخیص آن پزشک مورد نظر خواهد بود. امروز با این مقاله آمده ایم تا با مقایسه پی آر پی و مزوتراپی از ویژگی ها و کاربرد هرکدام بیشتر بدانید و انتخاب درستی داشته باشید. با دکتر آتسا اقبال نژاد ، بهترین دکتر پوست ، مو و زیبایی در اصفهان ، همراه شوید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.
پی آر پی و مزوتراپی چه فرقی دارند ؟
مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی است که در آن مواد مغذی همچون ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها به لایه میانی پوست یا همان درم تزریق می شود. این کار با استفاده از سوزن های نازک و در جهت بهبود سلامت و جوان سازی پوست انجام می شود.
در مقابل ، پی آر پی روشی نوین است که در آن نمونه ای از پلاسمای خون خود فرد گرفته و سپس به پوست تزریق می شود. علت آن هم این است که پلاکت ها و فاکتورهای رشد که به صورت طبیعی در پلاسما یافت می شوند ، محرک های بهتری برای بهبود و رشد سلامت پوست هستند. همین امر باعث شده تا پی آر پی روشی پرطرفدار برای جوان سازی پوست باشد.
اگرچه هر دو روش پی آر پی و مزوتراپی در جهت بهبود سلامت پوست و همچنین رشد مو عمل می کنند ، در مواردی همچون فرایند انجام درمان ، مواد مورد استفاده و نتیجه درمان با یکدیگر متفاوتند.
مقایسه پی آر پی و مزوتراپی در روش انجام درمان
در مزوتراپی مواد مغذی به داخل درم یا لایه میانی پوست تزریق می شوند. این کار ، با جایگزینی مواد مغذی از دست رفته و افزایش جریان خون در ناحیه مورد نظر کیفیت پوست را بهبود می بخشد. در نتیجه ، شاهد پوستی شاداب ، شفاف و صاف خواهید بود.
از سوی دیگر ، مراحل انجام پی آر پی عبارت است از :
- نمونه برداری از خون از راه دست بیمار
- جداسازی پلاسمای غنی از پلاکت از سایر اجزای خون با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ
- تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به ناحیه مورد نظر
عوامل رشد موجو در پلاسمای غنی شده از پلاکت (PRP) باعث ترمیم و جایگزینی پوست قدیمی شده و پوستی جدید و شفاف را به ارمغان می آورد.
مقایسه پی آر پی و مزوتراپی در اثرگذاری
برای مبارزه با آثار سالخوردگی و چین و چروک ها هر دو روش مزوتراپی و پی آر پی موثرند. تزریق در هر دو روش با افزایش تولید کلاژن همراه خواهد بود. در نتیجه ، بهبود کشسانی پوست ، کاهش چین و چروک ها و خطوط سطحی پوست و رطوبت پوست را در پی خواهد داشت.
نکته حائض اهمیت در مقایسه پی آر پی و مزوتراپی این است که پی آر پی به دلیل حاوی بودن فاکتورهای رشد ، سرعت بالاتری به بازسازی سلولی داده ، کلاژن سازی را بیشتر تحریک کرده و مانند یک شوک سلولی عمل می کند.
برای درمان ریزش مو بهتر است از روش پی آر پی استفاده کنید. البته این به این معنی نیست که مزوتراپی روش مناسبی نیست. بلکه ، وجود عوامل رشد طبیعی در بدن عامل قوی تری در تحریک رشد فولیکول های مو و افزایش تراکم و حجم آن است.
مقایسه عوارض مزوتراپی و پی آر پی
به گفته دکتر آتسا اقبال نژاد ، بهترین دکتر پوست و مو در اصفهان ، در هر دو روش عوارض احتمالی بسیار کم است. رایج ترین علائم بعد از مزوتراپی و پی آر پی احساس ناراحتی خفیف و ورم در ناحیه تزریق است. بروز این علائم طبیعی است و معمولا بعد از چند ساعت برطرف خواهد شد. در هر دو روش درمان پس از مدت کوتاهی می توانید به فعالیت روزمره خود ادامه دهید.
مدت زمان طول درمان در پی آر پی و مزوتراپی
برای کسب نتیجه بهتر و موثرتر ، هر دو روش نیاز به چند جلسه درمان دارند که به شرح زیر است :
- پی آر پی : در روش پی آر پی ، یک ماه بعد از تزریق ، اثر آن قابل مشاهده است و کلاژن سازی تا ۳ ماه بعد به اوج خود خواهد رسید.
- مزوتراپی : مشاهده نتیجه در مزوتراپی روند ملایم تری دارد و در طول جلسات بیشتری اثر می کند.
روش های مزوتراپی و پی آر پی از بهترین گزینه های درمان برای بهبود پوست و مو هستند. اما اینکه کدام یک برای شما مناسب تر است به نیاز و هدف شما از انجام این درمان بستگی دارد. مقایسه این دو روش به معنای انجام یک پروسه به تنهایی نیست. گاهی ممکن است پزشک با یک روش شروع کرده و برای حفظ اثر درمان ، با روش دوم پیش برود. همه انتخاب های یک پزشک به شرایط پوست و موی بیمار بستگی دارد. بنابراین ، این تشخیص را به عهده بهترین دکتر پوست ، مو و زیبایی در اصفهان بگذارید و از مشاوره و درمان دکتر آتسا اقبال نژاد کمک بگیرید.