مراقبت های بعد از تزریق ژل

معمولاً افرادی که برای اولین بار  تزریق ژل انجام می دهند سوالات زیادی در رابطه با دوران نقاهت این روش جوانسازی پوست، عوارض ناشی از آن و مراقبت هایی که پس از آن باید رعایت کنند می پرسند. در ادامه به تعدادی از مهم ترین نکات ودستورالعمل های که تحت عنوان مراقبت های بعد از تزریق ژل بیان می شوند اشاره کرده ایم.

تزريق ژل روشی کاملاً ایمن است که فرآیند انجام آن پیچیده نیست و تمامی اقدامات در برابر چشمان شما صورت می گیرد.

میزان مطلوب بودن نتیجه به دست آمده به فاکتورهایی همچون رعایت نکات مراقبتی، شرایط جسمی خود فرد و همچنین میزان تبحر پزشک بستگی دارد. بدیهی است اشخاصی که دستورالعمل ها و توصیه های پزشک را با دقت انجام داده و رعایت می نمایند به نتایج رضایت بخشی دست پیدا می کنند. در طرف مقابل اشخاص که در رعایت این نکات کوتاهی می کنند ناآگاهانه به نتیجه کار لطمه می زنند.

مراقبت های بعد از تزریق ژل

 

انواع فیلرهای صورت چیست؟

پیش از این که به موضوع مراقبت های بعد از تزریق ژل بپردازیم برای آشنایی بیشتر شما با این موضوع ابتدا به انواع فیلر می پردازیم، پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

فیلرهای صورت دارای انواع مختلفی هستند که ما در ذیل به تعدادی از آن ها اشاره کرده و توضیحاتی را در رابطه با هر یک ارائه داده ایم.

فیلرهای هیالورونیک اسید

نام این فیلرها به دلیل وجود کلمه اسید خطرناک به نظر می رسد ولی اصلاً اینطور نیست. هیالورونیک اسید یک ماده ژل مانند است که در بدن ما وجود دارد. وظیفه اصلی آن حفظ بافت همبند و مرطوب نگه داشتن پوست و هیدراته کردن آن است. این ماده می تواند آب را در ناحیه ای که در آن تزریق شده است حفظ کند. به همین دلیل، این ماده در زمان تزریق می تواند حجم خوبی را در ناحیه تزریق شده ایجاد نماید.

ویژگی چشمگیر دیگر هیالورونیک اسید، ایده آل بودن آن برای صاف کردن چین و چروک ها و خطوط ریز به خصوص بر روی لب ها، چشم ها و ناحیه پیشانی می باشد.

فیلرهای ساخته شده از هیالورونیک اسید، ۶ تا ۱۲ ماه ماندگار هستند. ویژگی جالب دیگر درباره این ماده این است که در صورت راضی نبودن از نتیجه درمان، می توانید آن را از ناحیه درمان خارج کنید.

فیلرهای کلسیم هیدروکسی آپاتیت (CaHA)

این فیلر که البته از شهرت چندانی برخوردار نیست، از کلسیم استفاده کرده و آن را به فیلر یا ژلی که قرار است تزریق شود اضافه می کند. این کلسیم به شکل ذره های میکروسکوپی می باشد، بنابراین در زمان تزریق، برآمدگی را در محل ایجاد نمی کند.

ژل فیلرهای کلسیم هیدروکسی آپاتیت دارای غلظت بیشتری می باشد. این فیلرها برای درمان چین و چروک های عمیق تر بهتر عمل می کنند.

 

مراقبت های بعد از تزریق ژل

 

فیلرهای پلی- ال– لاکتیک اسید

این فیلر، یک اسید زیست فروپاش می باشد و از طریق تحریک پوست برای تولید کلاژن به جای پر کردن چین و چروک ها عمل می کند. به همین دلیل است که فیلرهایی از این نوع، محکم و حجیم هستند. این فیلرها برای افراد دارای چین و چروک های عمیق مناسب می باشند. از آن می توان برای اضافه کردن به ناحیه ای که چربی خود را از دست داده است نیز استفاده کرد.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

این فیلرها حاوی تعداد زیادی توپ های میکروسکوپی ریز هستند که تحت عنوان میکروسفرها شناخته می شوند. علاوه بر این، این فیلرها حاوی کلاژن نیز می باشند که ماده اولیه اصلی برای برجسته کردن و حجم دادن به پوست می باشد. تاثیرات این فیلرها می تواند تا ۵ سال ماندگار باشد، به همین دلیل است که بیشتر پزشکان این فیلرها را به عنوان فیلرهای دائمی معرفی می کنند.

نكات مهم در رابطه با مراقبت های بعد از تزریق ژل

تورم و کبودی

به دلیل غیرتهاجمی بودن این روش عارضه خاصی بعد از انجام آن در فرد بروز نخواهد کرد. البته احتمال بروز مقداری تورم، کبودی، قرمزی و التهاب بعد از تزریق وجود خواهد داشت که شدت آن در افراد مختلف و با توجه به ویژگی های بدنی آن ها متفاوت است. تمامی عوارض ذکر شده به مرور زمان برطرف خواهند شد و جای هیچگونه نگرانی نیست.

برای رفع تورم و کبودی های به وجود آمده می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. برای این کار می توانید چندین تکه یخ کوچک را در بین یک دستمال یا حوله تمیز قرار دهید و آن را بر روی لب ها برای مدت زمان کوتاهی قرار دهید. کمپرس سرد به کاهش میزان کبودی کمک بسیار زیادی می کند.

مراقبت های بعد از تزریق ژل

علاوه بر آن می توانید از کرم ها و پماد های که در ترکیباتشان از گیاه آرنیکا یا مکمل بروملائین استفاده شده است مصرف کنید. البته لازم به ذکر است که پزشک با توجه به شرایط بیمار ممکن است دارو ها یا پماد های را برای کاهش کبودی و بهبودی سریع تر تجویز کند که باید بیمار در استفاده از آن ها توجه و دقت بسیار زیادی داشته باشد.

نحوه خوابیدن

بالا بودن سر نسبت به بدن باعث می شود که تورم بروز یافته سریع تر کاهش یابد. لذا هنگام خواب زیر سرتان دو بالشت قرار دهید. همچنین بهتر است به پشت و به صورت طاقباز بخوابید زیرا در این شرایط نواحی تزریق شده تحت فشار قرار نخواهند گرفت.

پوشیدن لباس مناسب

یکی از دیگر از نکات مراقبت های بعد از تزریق ژل پوشیدن لباس مناسب می باشد. با توجه به ناحیه تزريق باید مراقب پوشش خود باشید. به عنوان مثال اگر ژل به لب ها تزريق شود باید از پوشیدن لباس های که از طریق سر پوشیده می شوند و یقه آن ها بسیار تنگ است جداً خودداری فرمایید، چرا که ایجاد فشار به این نواحی باعث به هم ریختن فرم لب ها خواهد شد.

تغذیه

  1. نوشیدن آب به میزان زیاد و همچنین مصرف آبمیوه های طبیعی موجب پشت سر گذاشتن هر چه بهتر پروسه بهبودی می شود.
  2. از مصرف مواد غذایی حاوی نمک و ادویه زیاد همچون فست فود به مدت چند روز خودداری نمایید زیرا این کار موجب تشدید تورم و کبودی می شود.

مراقبت های بعد از تزریق ژل

گرم و سرد شدن شدید محل تزريق

یکی از مهم ترین موارد مراقبت های بعد از تزریق ژل گرم و سرد نکردن محل تزريق می باشد چرا که این امر باعث کاهش و در نتیجه از بین رفتن اثرات درمانی آن می شود. به همین علت قبل از برطرف شدن عوارضی همچون قرمزی، تورم و کبودی نباید محل درمان بیش از حد گرم یا سرد کرد. بنابراین باید از رفتن به سونا،اسکی، سولاریوم، برف بازی، جکوزی و حتی حمام آفتاب پرهیز شود. پس از برطرف شدن این عوارض می توان به انجام این فعالیت ها پرداخت.

انجام فعالیت

  • به مدت ۲ روز ابتدایی ورزش ها و فعالیت های سنگین انجام ندهید.
  • افراد بعد از ۱ روز مجاز به انجام تمام فعالیت های روزمره خود خواهند بود.
  • سرتان را به مدت ۴ ساعت به سمت پایین خم نکنید.

مصرف سیگار

یکی از اصلی ترین موارد مراقبت های بعد از تزریق ژل که باید حتما رعایت شود عدم مصرف سیگار می باشد. چرا که سیگار کشیدن باعث افزایش خطر عفونت در محل تزریق می شود. بنابراین مهم است که بلافاصله پس از تزريق از سیگار کشیدن بپرهیزید.

استفاده از نوشیدنی های الکی

الکل اصلی ترین عامل در رقیق کردن خون است به همین علت باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت قبل و بعد از انجام این پروسه اجتناب فرمایید. همچنین می توان گفت الکل می تواند باعث بروز التهاب شود و احتمال کبودی را افزایش داده و باعث بد تر شدن تورم شود.

 

مراقبت های بعد از تزریق ژل

استفاده از مسکن ها

معمولا این روش با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و پزشک قبل از انجام تزریق بر روی محل درمان از دارو های بی حسی استفاده می کند. علاوه بر آن در برخی از ژل ها دارو های بی حسی وجود دارد که در زمان استفاده همراه با ژل وارد بدن می شود.
اما اثرات آن بعد از گذشت مدتی از بین خواهد رفت به همین علت به طور معمول افراد بعد از انجام این عمل، در نواحی تزريق کمی درد احساس می کنند. در این مواقع استفاده از مسکن ها هیچ مشکلی ندارد، اما فرد باید توجه داشته باشد که نباید برای تسکین از دارو های رقیق کننده خون مانند آسپرین یا دارو های غیر استروئیدی از قبیله ایبوپروفن استفاده کند.

دیگر مراقبت های بعد از تزریق ژل :

  • به مدت چند ساعت بعد از تزریق آرایش نکنید؛ بعد از این مدت زمان و در صورت آرایش کردن دقت کنید که هیچ فشاری به ناحیه تحت تزریق وارد نشود.
  • در صورت عدم وجود تقارن در ناحیه هایی همچون گونه ها، نگران نشوید زیرا این عارضه در بیشتر موارد به دلیل وجود تورم در محل تزریق است.
  • به مدت ۱ ماه بعد از انجام این روش جوانسازی پوست برای انجام لیزر درمانی اقدام نکنید.

آیا می توان بعد از تزریق ژل حمام کرد؟

بعد از تزریق ژل (فیلر)، بهتر است تا ۲۴ ساعت از حمام کردن خودداری کنید تا ناحیه تزریق شده مرطوب نشود و احتمال تورم و کبودی کاهش یابد. استفاده از آب گرم یا داغ در روزهای اولیه پس از تزریق توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند باعث افزایش تورم شود. همچنین از انجام فعالیت‌های شدید و تعریق زیاد باید پرهیز کنید. رعایت این نکات به کاهش عوارض جانبی و بهبود سریع‌تر کمک می‌کند. در نهایت، همیشه توصیه‌های پزشک خود را در خصوص مراقبت‌های بعد از تزریق ژل دنبال کنید.

بعد از تزریق ژل لب از چه پمادی باید استفاده شود؟

بعد از تزریق ژل لب ، اگرچه استفاده از آنتی بیوتیک موضعی الزامی نیست ولی با توجه به احتمال آلودگی و عدم مراقبت صحیح در ۲۴ ساعت اول بهتر است از پماد چشمی جنتامایسین یا تتراسیکلین، استفاده شود و پس از آن بدلیل احساس خشکی ، از مرطوب کننده های لب حاوی آلوئه ورا ، ویتامین A,E که فاقد عطر و بو باشند ، استفاده کرد. مهم است که پمادها و محصولات مورد استفاده با توصیه پزشک معالج شما باشد تا بهترین نتیجه را بگیرید و از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

تبخال و فیلرهای پوستی در مراقبت های بعد از تزریق ژل

بعد از تزریق ژل، افرادی که سابقه تبخال دارند باید مراقبت های ویژه‌ای داشته باشند. تزریق ژل می‌تواند باعث تحریک و عود تبخال شود. به همین دلیل ، پزشکان معمولاً قبل از تزریق، داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر یا والاسیکلوویر را تجویز می‌کنند تا از بروز تبخال جلوگیری کنند. پس از تزریق، استفاده از پمادهای ضد ویروسی و ادامه مصرف داروهای تجویز شده می‌تواند به پیشگیری از عود تبخال کمک کند. رعایت دقیق توصیه‌های پزشک در خصوص مراقبت‌های بعد از تزریق و استفاده از داروهای تجویز شده برای کاهش خطر بروز تبخال ضروری است.

دکتر آتسا اقبال نژاد

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
0
مشتاق سوالات شما هستیم، لطفا سوال خود را مطرح کنید!x

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت